Goede doel

Stichting Hartekind

De opbrengst van de Rotary Santa Run IJsselstein 2019 komt ten goede aan Stichting Hartekind.

Er worden dagelijks in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Iedere dag moeten er 3 kinderen een openhartoperatie ondergaan. Elke 2 dagen overlijdt er 1 kind aan een hartafwijking.

Stichting Hartekind zet zich in voor onderzoek en ondersteuning van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Om te kunnen overleven en hun levenskwaliteit te verbeteren dragen veel van deze kinderen een pacemaker of ICD. Voor de Pacemaker is een bescherming ontwikkeld, de PacePro. Met de PacePro kunnen kinderen angstvrij en veiliger bewegen en sporten. Veel Hartekinderen moeten het helaas zonder deze beschermende PacePro stellen omdat deze niet standaard wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Met de Rotary Santa Run-IJsselstein loop je voor verbetering van de pacemaker en méér PacePro’s voor kinderen uit de Lopikerwaard en omgeving.